News Health/Medical Risico op Maagkanker: Factoren en Preventie
0
Maagkanker

Published :

Risico op Maagkanker: Factoren en Preventie

Volgens een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijken maagkankers verantwoordelijk te zijn voor een alarmerend aantal sterfgevallen in Europa. Laten we eens dieper ingaan op dit gezondheidsprobleem en hoe we het kunnen aanpakken.

De Cijfers

Elke dag sterven er in Europa 10.000 mensen aan hart- en vaatziekten, waarvan een groot deel te wijten is aan maagkanker. Dit komt neer op vier op de tien sterfgevallen op het continent. Een verontrustende statistiek die aandacht verdient.

Oorzaken en Risicofactoren

De WHO benadrukt dat een hoge zoutinname een belangrijke risicofactor is voor hart- en vaatziekten. Een derde van de volwassenen tussen 30 en 79 jaar in Europa lijdt aan hypertensie, vaak als gevolg van overmatige zoutconsumptie. Maar liefst 51 van de 53 Europese landen overschrijden de aanbevolen dagelijkse limiet van vijf gram zout (ongeveer een theelepel), voornamelijk door bewerkte voedingsmiddelen en snacks.

Preventie

Om het risico op maagkanker te verminderen, is het essentieel om gerichte beleidsmaatregelen te nemen om de zoutinname met 25% te verminderen. Dit zou naar schatting 900.000 levens kunnen redden tegen 2030. Bewustwording, educatie en gezonde voedingskeuzes zijn cruciaal om deze gezondheidscrisis aan te pakken.

Laten we samen streven naar een gezondere toekomst, waarin maagkanker niet langer een bedreiging vormt voor onze samenleving.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *