News Default Newtree Impact: Innovatieve Kapitaalverhoging voor Impactvolle Investeringen
0
Financiën

Published :

Newtree Impact: Innovatieve Kapitaalverhoging voor Impactvolle Investeringen

Door Pierre-Henri Thomas, Journalist

Geplaatst op 16 mei 2024

Na succesvolle investeringen van particuliere beleggers, family offices en publieke investeerders, zet Newtree Impact, de beursgenoteerde holding op Euronext Access, een nieuwe stap. Op 16 mei lanceert het bedrijf een unieke kapitaalverhoging via de crowdfundingplatforms Spreds en Ecco Nova. Deze kapitaalverhoging heeft een maximumbedrag van 5 miljoen euro.

Originele Kapitaalverhoging

CEO Benoit de Bruyn legt enthousiast uit hoe Newtree Impact de traditionele financieringscodes doorbreekt. De kapitaalverhoging varieert van 500.000 euro tot net onder de 5 miljoen euro (1,724 miljoen aandelen aangeboden tegen 2,90 euro per aandeel) en is specifiek gericht op particuliere beleggers. Gedurende een periode van ongeveer twee weken, vanaf donderdag 16 mei, kunnen geïnteresseerden via de crowdfundingplatforms nieuwe aandelen verwerven.

Van Chocolatier naar Impactvolle Holding

Newtree, oorspronkelijk opgericht in de vroege jaren 2000 door Benoit de Bruyn, begon als een bedrijf gespecialiseerd in biologische, eerlijke chocolade en koffie met een neutrale CO2-voetafdruk. Parallel daaraan bouwde het bedrijf een netwerk van bars met kleine eetgelegenheden. Toen de pandemie toesloeg, moest Newtree haar activiteiten heroverwegen. Het netwerk van bars werd stopgezet, maar de chocoladeactiviteiten bleven behouden. Belangrijker nog, Newtree transformeerde tot een holding die investeert in bedrijven met een positieve impact op landbouw en voeding. De naam veranderde in Newtree Impact om deze focus te benadrukken.

Doelstellingen en Succes

Newtree Impact streeft naar een interne rendementsdoelstelling van 12% en onderscheidt zich door een eenvoudige structuur en lage beheerskosten. Het bedrijf heeft geen schulden en houdt de totale kosten beperkt tot 1,75% van het netto-actief. Sinds de herlancering in 2021 heeft Newtree Impact al 18 miljoen euro opgehaald via private investeerders, waaronder gerenommeerde family offices, institutionele investeerders en publieke partijen zoals Noshaq en IMBC Spinnova.

Impactvolle Investeringen

Met deze nieuwe kapitaalverhoging krijgen particuliere beleggers de kans om te investeren in een portfolio van volwassen bedrijven met een positieve impact, verspreid over verschillende regio's. Newtree Impact blijft haar missie nastreven: duurzame investeringen die zowel financieel rendement als maatschappelijke waarde opleveren.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *