News Default Blauwe Davidssterren in Parijs: Een Intrigerende Operatie van Russische Invloed
0
New York City

Published :

Blauwe Davidssterren in Parijs: Een Intrigerende Operatie van Russische Invloed

Op de gevel van een gebouw in het Parijse Alésia kwamen plotseling blauwe Davidssterren tevoorschijn, geschilderd met behulp van sjablonen. Wat leek op een antisemitische daad, bleek echter een complexe operatie van Russische invloed te zijn.

De Russische Connectie

Viginum, een Frans agentschap dat zich bezighoudt met het bestrijden van invloedsoperaties, ontdekte dat het Russische nieuwsplatform RNN achter de online verspreiding van de sterrenafbeeldingen zat. Meer dan 1000 Twitter-bots, automatische accounts, verspreidden bijna 2600 berichten over de sterren op een muur in het 10e arrondissement van Parijs.

De Dubbele Agenda

RNN, een pro-Russische website die sinds maart 2022 actief is, publiceert artikelen in verschillende talen om Oekraïne en haar bondgenoten te ondermijnen en militaire operaties te rechtvaardigen. Deze operatie is vergelijkbaar met eerdere pogingen om verwarring te zaaien en verdeeldheid te creëren binnen de samenleving.

De Mysterieuze Opdrachtgever

Anatoli Prizenko, een Moldavische zakenman met een achtergrond in online marketing en politiek, blijkt verantwoordelijk te zijn voor de sterren. Hoewel hij beweert dat zijn actie bedoeld was om steun te betuigen aan de Joodse gemeenschap, zijn er aanwijzingen dat hij ook antisemitische berichten heeft verspreid.

Deze operatie toont aan dat zelfs ogenschijnlijk vreedzame daden een duistere agenda kunnen verbergen. Orwell's "1984" waarschuwde al voor dergelijke manipulatie: "Vrijheid is slavernij".

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *