News Health/Medical Waarom vinaigrette met balsamico een gezonde keuze is
0
Dementie

Published :

Waarom vinaigrette met balsamico een gezonde keuze is

Ingrédient star des vinaigrettes et des marinades, het vinaigre balsamique voegt een gourmande toets toe aan je gerechten. Maar wist je dat het ook tal van gezondheidsvoordelen heeft?

Wat maakt balsamico zo bijzonder?

Het vinaigre balsamique is lichtjes dikker en zoeter dan gewone wijnazijn. Met ongeveer 25 g suiker per 10 cl, tegenover slechts 0,6 g voor zijn neefje, roept het vragen op over het gebruik in de keuken. Volgens diëtiste Erin Palinski-Wade is matige dagelijkse consumptie van balsamico meestal veilig en past het perfect in een uitgebalanceerd dieet. De intense smaak betekent dat een kleine hoeveelheid volstaat, waardoor overmatig gebruik wordt vermeden.

De vele voordelen van balsamico

Balsamico kan je helpen je gewicht onder controle te houden door de hoeveelheid dressing te verminderen dankzij de intense smaak (een paar druppels volstaan om je bereiding op smaak te brengen) en door het gevoel van verzadiging te verlengen dankzij de probiotica. Bovendien bevordert het een optimale spijsvertering dankzij azijnzuur en probiotica, en verlaagt het de bloeddruk dankzij de polyfenolen.

De juiste keuze maken

Kies voor balsamico waarvan de druivenmost het belangrijkste ingrediënt is, zonder overbodige toevoegingen, en zoek naar de vermeldingen "Traditionele balsamico uit Modena" en "DOP" voor optimale kwaliteit. Let op: overmatige consumptie kan maagklachten veroorzaken, dus beperk je inname tot ongeveer twee eetlepels of minder.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *