News Default Ozempic: Een Doorbraak in Hartgezondheid
0
Doctor Who

Published :

Ozempic verkleint het risico op een hartaanval: een gamechanger

De recente bevindingen over Ozempic, een medicijn voor diabetes type 2, zijn veelbelovend. Volgens experts is het een gamechanger in de behandeling van deze aandoening.

Wat is Ozempic?

Ozempic (semaglutide) is een geneesmiddel dat de bloedsuikerspiegel verlaagt en gewichtsverlies bevordert. Het wordt toegediend via een wekelijkse injectie en heeft nu ook een ander opmerkelijk voordeel: het vermindert het risico op een hartaanval.

De impact op hartgezondheid

Uit recente klinische onderzoeken blijkt dat Ozempic het risico op een hartaanval met maar liefst 26% vermindert. Dit is een doorbraak, aangezien hart- en vaatziekten een belangrijke complicatie zijn bij diabetespatiënten.

Wat maakt Ozempic anders?

Ozempic behoort tot de klasse van GLP-1-receptoragonisten. Het stimuleert de insulineproductie en remt de glucagonafgifte, waardoor de bloedsuikerspiegel beter wordt gereguleerd. Maar het feit dat het ook de kans op een hartaanval verkleint, maakt het uniek.

Advies van experts

Artsen en specialisten benadrukken het belang van deze bevindingen. Voor diabetespatiënten kan Ozempic niet alleen de bloedsuiker beheersen, maar ook hun hart beschermen.

Heeft u diabetes type 2? Overleg dan met uw arts of Ozempic een geschikte behandelingsoptie voor u is.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *