News Default De Nieuwe Xbox Update van Mei 2024: Cloud Gaming en PC Verbeteringen
0
Microsoft

Published :

De Nieuwe Xbox Update van Mei 2024: Cloud Gaming en PC Verbeteringen

Microsoft blijft maandelijks de ervaring van Xbox-spelers verbeteren, ongeacht of ze spelen op een Xbox Series X|S, Xbox One of PC.

Souris en Clavier voor Xbox Cloud Gaming (Beta)

Vanaf vandaag wordt de ondersteuning voor muis en toetsenbord uitgerold voor Xbox Cloud Gaming. Je kunt nu je muis en toetsenbord gebruiken om games te spelen in webbrowsers (Edge of Chrome). Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

 1. Ga naar xbox.com/play.
 2. Meld je aan met je Microsoft-account.
 3. Selecteer een game die compatibel is met muis en toetsenbord.
 4. Binnenkort kun je ook de Xbox-app op je pc gebruiken om games te spelen met muis en toetsenbord.

Tip: Je kunt op elk moment schakelen tussen muis/toetsenbord en controller door een willekeurige toets op je toetsenbord in te drukken of op de Xbox-knop van je controller te drukken.

De ondersteuning voor muis en toetsenbord wordt geleidelijk uitgebreid naar 25 games, waaronder ARK Survival Evolved, Cities: Skylines, Doom 64, Fortnite (alleen in de browser), Halo Infinite en meer.

Compacte Modus voor de Xbox-ervaring op PC

De compacte modus wordt nu getest en biedt een intuïtievere gebruikersinterface voor kleine schermen, zoals Windows-laptops. Met "Jump back in" kun je snel teruggaan naar de laatste negen gespeelde games. Klik op een gamekaart om direct naar het spel te gaan. Je kunt ook met de rechtermuisknop klikken of de Menu-knop op je controller gebruiken om direct naar het spel te gaan vanuit het contextmenu.

Met de compacte modus is ook het vriendenpaneel gemakkelijker toegankelijk via controller-navigatie, direct vanuit de zijbalk.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *