News Sci/Tech Microsofts senaste uppdateringar orsakar problem med Windows Server
0

Published :

Microsofts senaste uppdateringar gör att Windows Server kraschar

För en vecka sedan uppmärksammade vi att Microsofts senaste säkerhetsuppdateringar sabbar vpn-uppkopplingar, men det är långtifrån det enda problemet. Enligt Bleeping Computer orsakar uppdateringarna även att Windows Server kraschar eller startar om, något som tros bero på ett problem med Local Security Authority Subsystem Service (LSASS). Vidare rapporteras det om autentiseringsproblem med NTLM, något som också orsakar irritation hos många användare. Förhoppningsvis åtgärdas problemen i fråga med nästa omgång uppdateringar som skickas ut inom kort, men det återstår att se.

Autentiseringsproblem med NTLM

Uppdateringarna har även lett till autentiseringsproblem med NTLM, vilket har irriterat användare. Detta är en ytterligare komplikation som Microsoft behöver hantera.

Local Security Authority Subsystem Service (LSASS)

Det är troligt att kraschproblemet beror på en bugg i Local Security Authority Subsystem Service (LSASS). Detta är en central komponent i Windows Server och ansvarar för autentisering och säkerhet. När LSASS inte fungerar korrekt kan det leda till allvarliga problem, inklusive krascher.

Vi hoppas att Microsoft snabbt löser dessa problem med kommande uppdateringar.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *