News Default Kenia: Terugkeer van de Lichamen van Shakahola Slachtoffers naar Hun Families
0
Vasten

Published :

Kenia: Terugkeer van de Lichamen van Shakahola Slachtoffers naar Hun Families

Door de redactie van Africanews met AP

Laatste update: 0 minuten geleden

Kenia - De Keniaanse overheid is begonnen met het teruggeven van 429 lichamen van leden van een apocalyptische sekte, die het middelpunt vormt van een schokkende juridische zaak. Deze lichamen werden opgegraven in een uitgestrekt landelijk gebied aan de Keniaanse kust en vertonen tekenen van honger en wurging.

De Secte van Shakahola

Deze tragische gebeurtenis draait om de sekte van Shakahola, waarvan de leider, Paul Mackenzie, wordt beschuldigd van het aanzetten tot hongerstaking bij zijn volgelingen, met als doel een ontmoeting met Jezus te bewerkstelligen. De lichamen van de sekteleden, die in een afgelegen bosgebied werden begraven, getuigen van deze gruwelijke praktijken.

Identificatie en Emotioneel Herstel

De autoriteiten gebruiken DNA-tests om de lichamen te identificeren en hun families te achterhalen. De eerste lichamen zijn inmiddels aan de nabestaanden overhandigd. In de morgue van Malindi heerste een mengeling van emoties toen families hun geliefden kwamen ophalen voor een tweede begrafenis. Sommigen waren overmand door verdriet en wanhoop.

Rechtszaak en Verantwoordelijkheid

Paul Mackenzie en tientallen medeplichtigen zijn in februari aangeklaagd wegens marteling en moord op 191 kinderen. Het proces begint op 23 april. De minister van Binnenlandse Zaken, Kithure Kindiki, heeft verklaard dat de Good News International Ministries van Mackenzie een georganiseerde criminele groep vormden. Mackenzie zit al een aparte gevangenisstraf van een jaar uit wegens het exploiteren van een filmstudio zonder geldige licentie.

Verontwaardiging en Onderzoek

Sommige verontwaardigde Kenianen vragen zich af hoe de autoriteiten de massale sterfgevallen niet eerder hebben opgemerkt. Rapporten die hadden kunnen voorkomen dat mensen in het afgelegen Shakahola-gebied zouden sterven, werden genegeerd door de politie. De Keniaanse Commissie voor de Mensenrechten heeft vorige week verklaard dat er meldingen waren gedaan bij politiebureaus door mensen van wie familieleden het bos waren ingegaan.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *