News Sci/Tech Europese Webontwikkelaars Alliantie roept op tot verbod op in-app-browsers
0
JavaScript

Published :

Europese Webontwikkelaars Alliantie roept op tot verbod op in-app-browsers

De Europese Webontwikkelaars Alliantie heeft een krachtig standpunt ingenomen en dringt er bij de Europese Unie op aan om in-app-browsers te verbieden. Dit komt voort uit zorgen over beveiligingsrisico's en de impact op de gebruikerservaring.

Beveiligingsrisico's en privacy

In-app-browsers, die vaak worden gebruikt om webinhoud binnen apps te laden, vormen een potentieel risico voor de veiligheid van gebruikers. Ze kunnen kwetsbaarheden bevatten die kunnen worden misbruikt door kwaadwillende actoren. Bovendien kunnen deze browsers gevoelige gegevens zoals cookies en wachtwoorden blootstellen aan ongewenste toegang.

Gebruikerservaring in gevaar

Naast de beveiligingszorgen hebben in-app-browsers ook invloed op de gebruikerservaring. Ze kunnen traag zijn, inconsistente weergave bieden en de navigatie bemoeilijken. Dit kan leiden tot frustratie bij gebruikers en een negatieve perceptie van de app.

De oproep aan de EU

De Europese Webontwikkelaars Alliantie benadrukt dat het tijd is voor een strenger beleid ten aanzien van in-app-browsers. Ze pleiten voor een verbod op het gebruik van deze browsers binnen apps om de veiligheid te waarborgen en de gebruikerservaring te verbeteren.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *