News Top Stories Provincie Past Busdienstregeling Aan: Minder Ritten op Veluwe en in Stadsdiensten
0
EBS

Published :

Provincie Past Busdienstregeling Aan: Minder Ritten op Veluwe en in Stadsdiensten

Door Erik van Dam

De dienstregeling van bussen op de Veluwe en in de stadsdienst van Harderwijk en Apeldoorn wordt half april aangepast. Dit besluit is genomen door de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland in samenwerking met vervoersbedrijf EBS.

Reden voor Aanpassing

Op dit moment vallen er te veel ritten onverwacht uit. Het personeelstekort is een belangrijke oorzaak volgens de provincie. Andere vervoersbedrijven kampen ook met vergelijkbare problemen.

Wijzigingen in Dienstregeling

Enkele ritten worden geschrapt om de betrouwbaarheid te verbeteren:

 • In Apeldoorn zal buslijn 1 naar de Apenheul op zaterdag en zondag voortaan niet meer ieder kwartier rijden, maar eens per half uur.
 • Lijn 11 in Apeldoorn, die naar het Gelre Ziekenhuis gaat, wordt vanaf half april ook minder frequent: van ieder kwartier naar eens per half uur op maandag tot en met zaterdag.
 • Lijn 15 van het treinstation naar Twello vertrekt in de daluren (tussen 9.00 en 14.00 uur) niet meer ieder half uur, maar eens per uur.

Daarnaast worden er ook lijnen 'geknipt'. Een voorbeeld hiervan is lijn 147 (Dronten – Harderwijk – Barneveld), die sinds december 2023 een doorgaande lijn was. Half april wordt deze lijn op station Harderwijk geknipt in lijn 147 en lijn 114. Deze wijziging heeft als doel de aansluiting betrouwbaarder te maken.

Verdere Stappen

De provincie heeft afspraken gemaakt met vervoersbedrijf EBS om zo snel mogelijk meer personeel aan te trekken en het busvervoer weer volgens afspraak te laten verlopen.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *