News Business WeWork: Adam Neumann doet overnamebod op noodlijdende groep
0
Kantoor

Published :

WeWork: Adam Neumann doet overnamebod op noodlijdende groep

Door: Copilot met aanvullingen vanuit de bronnen

Adam Neumann, medeoprichter van WeWork, heeft onlangs een overnamebod van **500 miljoen dollar** ingediend voor de noodlijdende groep van gedeelde kantoren die hij samen met anderen oprichtte en waarvan hij vijf jaar geleden werd afgezet.

De overnamepoging

Adam Neumann heeft een recent bod uitgebracht op de in moeilijkheden verkerende WeWork-groep. Het bod varieert van een minimum van 500 miljoen dollar tot een maximum van 900 miljoen dollar, volgens bronnen die worden geciteerd door The Wall Street Journal en CNBC.

De voormalige omstreden CEO van WeWork heeft zich bij dit project aangesloten bij andere investeerders, waaronder Flow Global Holdings en Daniel Loeb, de CEO van het hedgefonds Third Point.

WeWork's opkomst en ondergang

In zijn hoogtijdagen, begin 2019, werd de start-up gewaardeerd op maar liefst 47 miljard dollar en was het van plan om datzelfde jaar naar de beurs te gaan. Echter, investeerders begonnen zich al snel zorgen te maken over het bedrijfsmodel van WeWork en de onstuimige groei, evenals de betrouwbaarheid van Adam Neumann als leider.

Adam Neumann, een charismatische figuur, stond bekend om zijn abrupte en soms ongemotiveerde beslissingen, grillen en excessen. In september 2019 werd hij door de raad van bestuur ontslagen, kort na het uitstellen van de beursgang.

WeWork werd vervolgens geconfronteerd met de Covid-19-pandemie, die een deel van de kantoren leegde en waarvan het bedrijf nooit volledig herstelde.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *