News Business TikTok Beloont Creators: Nieuw Programma voor Contentmakers
0
Sociaal netwerk

Published :

TikTok: Creators Krijgen Betaling voor Hun Inhoud

Door Mariem LEMRAJNI - 20 maart 2024

TikTok, het beroemde Chinese sociale netwerk, heeft zijn beloningsprogramma voor contentmakers onthuld. Dit programma is bedoeld om degenen die inhoud creëren te belonen.

Wat is het TikTok Beloningsprogramma?

Op 18 maart werd het officiële beloningsprogramma van TikTok gelanceerd. Voorheen was het alleen beschikbaar in bètaversie, maar nu kunnen alle gebruikers van het platform ervan profiteren. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in het TikTok-ecosysteem en biedt makers een extra kans om hun talent en harde werk te gelde te maken.

Hoe Werkt Het?

De beloning voor makers wordt nu deels bepaald door de relevantie van hun video's ten opzichte van de verwachtingen van gebruikers, via wat TikTok de "zoekwaarde" noemt. Een inhoud die aansluit bij populaire zoekonderwerpen, vergroot zijn waarde voor zoekers. Deze "zoekwaarde" is een van de vier maatstaven om de beloningen van influencers te bepalen.

Daarnaast worden makers ook betaald op basis van de originaliteit van hun inhoud en de "kijktijd", oftewel de tijd dat gebruikers hun video's van begin tot eind bekijken. De nieuwe formule beloont duidelijke en boeiende inhoud, in plaats van accounts met een overvloed aan video's.

TikTok zal ook rekening houden met publieksbetrokkenheid, waaronder likes, opmerkingen en delingen.

Voorwaarden voor Deelname

Om in aanmerking te komen voor dit beloningsprogramma, moeten makers minimaal 18 jaar oud zijn en minstens 10.000 abonnees hebben, met in totaal minstens 100.000 weergaven in de afgelopen 30 dagen.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *