News Sci/Tech FF7’s Two Remakes Remain as Sony Exclusives
0
Permainan video berperanan

Published :

FF7’s Two Remakes Remain as Sony Exclusives

Untuk mereka yang menantikan pengumuman bahawa Square Enix akan merilis dua pembaharuan Final Fantasy 7 pada konsol bukan PlayStation, terdapat berita buruk. Final Fantasy 7 Remake dan Rebirth akan terus eksklusif untuk PlayStation, dan kemungkinan ini akan berlanjutan ke permainan ketiga dalam trilogi pembaharuan apabila ia akhirnya dilancarkan.

Perjanjian Eksklusif

Ini disahkan oleh Christian Svensson, ketua inisiatif strategik dan kandungan pihak kedua dan ketiga Sony Interactive Entertainment. Menurut bos PlayStation, Sony dan Square bersetuju untuk menjadikan trilogi pembaharuan Final Fantasy 7 sebagai eksklusif konsol sejak pembangunan projek ini dimulakan. Fokus pada kandungan pihak ketiga adalah "terbenam dalam DNA PlayStation hingga hari ini" dan berkaitan dengan "bagaimana kami bekerjasama dalam Final Fantasy VII Rebirth."

Keputusan Pembangun

Yoshinori Kitase, pengeluar Rebirth, menyatakan bahawa pasukan di belakang dua pembaharuan ini perlu mengubah cara permainan dibangunkan dan visi kolektif mereka jika projek ini dibina dengan konsol lain dalam fikiran. "Jika (Rebirth) tidak hanya pada satu platform, peta dunia tidak akan lancar, dan reka bentuk permainan mungkin perlu mundur secara signifikan," kata Kitase.

Sehingga kini, Final Fantasy sentiasa menjadi salah satu tonggak utama francais di konsol PlayStation. Square Enix merupakan salah satu yang terbaik dalam industri untuk melepasi jangkaan tinggi peminat mereka dan memperlihatkan apa yang boleh dicapai dengan peranti PlayStation.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *