News Business Reddit gaat naar de beurs: Waardering van 6,4 miljard dollar
0
Steve Huffman

Published :

Reddit gaat naar de beurs: Waardering van 6,4 miljard dollar

Reddit, het invloedrijke discussieplatform, betreedt de beurs met een opmerkelijke stap. De aandelen van het Amerikaanse socialemediaplatform worden tegen een prijs van $34 per stuk genoteerd op de beurs in New York. Dit komt overeen met de bovenkant van de eerder aangegeven bandbreedte. Met deze stap krijgt Reddit een indrukwekkende beurswaarde van ongeveer 6,4 miljard dollar (bijna 5,9 miljard euro).

De details van de beursgang

In totaal worden 22 miljoen aandelen van Reddit en enkele aandeelhouders openbaar verhandeld. Deze verkoop zal een bedrag van 748 miljoen dollar opleveren. Het is een belangrijke mijlpaal voor het platform, dat bekendstaat om zijn diverse en levendige discussiefora.

Reddit: Een wereldwijd fenomeen

Reddit, opgericht in 2005, heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste websites ter wereld. Gebruikers kunnen fora aanmaken over uiteenlopende onderwerpen, variërend van technologie en cultuur tot hobby's en politiek. De duimpjes omhoog of omlaag van gebruikers bepalen welke berichten in deze fora hoog scoren.

De eerste beursgang sinds Pinterest

Deze beursgang is opmerkelijk omdat het de eerste is van een groot sociaalmediabedrijf sinds die van Pinterest in 2019. Reddit heeft een lange weg afgelegd sinds zijn oprichting en wordt nu gewaardeerd op een bedrag dat zijn impact en invloed weerspiegelt.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *