News Default Volgende Zaak Rond Rubiales: Oud-Preses Spaanse Bond Verdacht van Fraude
0
Spanje

Published :

Volgende Zaak Rond Rubiales: Oud-Preses Spaanse Bond Verdacht van Fraude

Woensdag 20 maart 2024

Door onze sportredactie

De Spaanse justitie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Luis Rubiales. De Spanjaard wordt ervan verdacht fraude te hebben gepleegd tijdens zijn voorzitterschap van de Spaanse voetbalbond.

Achtergrond

Rubiales, voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond, bevindt zich momenteel in de Dominicaanse Republiek. Ondanks het ontbreken van een uitleveringsverdrag tussen Spanje en de Dominicaanse Republiek, verwacht de Spaanse justitie dat hij vrijwillig zal terugkeren naar Spanje.

Voetbalsupercup en Verdachte Gesprekken

De zaak draait om het contract dat de Spaanse bond afsloot voor het spelen van de Spaanse supercup in Saoedi-Arabië. In een afgeluisterd telefoongesprek zou Rubiales met voormalig FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué hebben gesproken over "miljoenen aan commissies".

Rubiales reageerde verrast op het arrestatiebevel: "Ik werk al maanden in de Dominicaanse Republiek en zou eigenlijk Pasen bij mijn familie doorbrengen." Toch is het onbekend of hij daadwerkelijk van plan is om terug te keren naar Spanje.

Corruptieonderzoek

Eerder op woensdag werd Rubiales' woning in Spanje doorzocht als onderdeel van een grootschalige politieoperatie gericht op corruptie en witwassen binnen de Spaanse bond. Daarnaast zijn zeker zes andere personen aangehouden.

Beeld: Getty Images

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *