News Entertainment Onthulling van Wantoestanden: Belgische Gevangenissen Onder de Loep
0
Alex Helsen

Published :

Onthulling van Wantoestanden: Belgische Gevangenissen Onder de Loep

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt zal donderdag in een plenaire vergadering van de Kamer vragen beantwoorden over de wantoestanden in de Belgische gevangenissen. Deze schokkende onthullingen werpen een licht op de duistere realiteit achter de tralies.

De Mishandeling van een Gedetineerde in Antwerpen

In de gevangenis van Antwerpen heeft zich een gruwelijk incident voorgedaan waarbij een gedetineerde maar liefst drie dagen lang werd mishandeld. Hoe kon dit gebeuren? Minister Van Tigchelt zal dieper ingaan op de omstandigheden en verantwoordelijkheden.

Minimumbezetting aan Cipiers

De wantoestanden in Belgische gevangenissen zijn niet geïsoleerd. Ook in de gevangenis van Sint-Gillis werd een gevangene mishandeld. Minister Van Tigchelt pleit voor een minimumbezetting aan cipiers om de veiligheid en het welzijn van gedetineerden te waarborgen.

Transparantie en Verandering

Deze onthullingen benadrukken de noodzaak van transparantie en structurele veranderingen binnen ons gevangenissysteem. Het is tijd om de schaduwzijde aan te pakken en te streven naar een rechtvaardiger en veiliger detentiebeleid.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *