News Default Florent Manaudou Imponeert op 100 m bij Giant Open in Nice
0
Florent Manaudou

Published :

Florent Manaudou Imponeert op 100 m bij Giant Open in Nice

Op de laatste dag van het Giant Open in Nice waagde Florent Manaudou zich aan de 100 meter vrije slag. De sprinter was tevreden met zijn prestatie (49,13 seconden). Na zijn overwinning op de 50 meter eerder deze week dook Manaudou opnieuw het water in om zich te testen voor een mogelijke deelname aan het 4x100 meter wisselslag estafette bij de Olympische Spelen.

Indrukwekkende Tijd

Hoewel hij uitgeput eindigde, wist Manaudou een uitstekende tijd van 49,13 seconden neer te zetten. Dit geeft hem hoop voor de finales in Saint-Germain-en-Laye dit weekend. Hij heeft zelfs het gevoel dat er nog meer in het vat zit.

Manaudou's Perspectief

Manaudou deelde zijn gedachten over de race: "Een 100 meter is altijd zwaar en pijnlijk als je voluit gaat. Maar ik vond dat ik het goed heb aangepakt. Mijn doel was om onder de 49 seconden te zwemmen, maar ik wist niet precies wat ik kon verwachten omdat ik me helemaal niet voorbereid op de 100 meter en het nog maar maart is. De enige 100 meters die ik de afgelopen jaren heb gezwommen, waren toen ik goed voorbereid was en me fris voelde. Ik wilde 24,4 seconden en 25,4 seconden zwemmen, wat met de honderdsten 48,9 zou zijn geweest. Ik zwom nu 49,13 seconden met een tussentijd van 23,4 seconden, wat meer dan acceptabel is. Het was zwaar in de laatste 10 meter omdat ik de Braziliaan (Breno Correia) zag naderen bij de 75 meter. Ik gaf nog een extra zetje en dat kostte me de laatste 10 meter. Maar ik ben erg tevreden met deze 100 meter. Er is iets in mij dat zegt dat ik onder de 49 seconden moet duiken in Saint-Germain als ik bij de top 8 wil horen. Ik hoop dat ik zondag nog een 100 meter kan zwemmen."

Relais 4x100 meter wisselslag

Manaudou gaf ook zijn visie op het 4x100 meter wisselslag estafette bij de Olympische Spelen: "Ik zou liever zien dat een jongere zwemmer veel sneller is dan ik, want ik ken mijn grenzen op de 100 meter en zal zeker geen 47,5 seconden zwemmen. Als we de 4x100 meter wisselslag willen winnen, wordt het met mij moeilijker dan als er een zwemmer opduikt zoals Nans (Mazellier, die zijn serie in 49,18 seconden zwom) die vanuit het niets heel snel kan zwemmen en uiteindelijk 47,5 seconden kan halen. Gaat het dit jaar gebeuren? Ik weet het niet. Wordt het een andere zwemmer? Ik weet het niet. Ik zal er zijn als ze me nodig hebben, en ik heb tenminste ervaring als ik op het startblok sta voor de 4x100 meter wisselslag estafette."

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *