News Default Impact van Wolven op Nederlandse Boerderijdieren
0
Nederland

Published :

Wolven in Nederland: Een Overzicht

Wolven zijn terug in Nederland en hebben sinds 2015 een aanzienlijke impact gehad op onze boerderijdieren. Laten we eens dieper ingaan op de cijfers en de gebieden waar deze roofdieren actief zijn.

De Cijfers

Sinds hun terugkeer hebben wolven in Nederland in totaal 3386 boerderijdieren gedood. Dit omvat vee zoals schapen, geiten en koeien. Het is een fenomeen dat zowel fascinatie als zorg oproept.

Wolvenroedels

De wolvenroedel die op de grens van Drenthe en Friesland leeft, is verantwoordelijk voor bijna 19% van alle gedode dieren. Deze roedel bestaat uit vijf wolven en heeft een aanzienlijke invloed op de lokale veehouderij.

Wolfwerende Rasters

In Drenthe zijn de meeste wolvenroedels te vinden, vooral op en rond de Veluwe. Helaas hebben slechts tien veehouders afdoende wolfwerende rasters geplaatst. Veel veehouders geloven dat wolven zich niet laten tegenhouden door hekken, maar de realiteit is anders.

Conclusie

De terugkeer van wolven naar Nederland is een complex vraagstuk. Terwijl we genieten van de natuurlijke diversiteit, moeten we ook samenwerken om een balans te vinden tussen de bescherming van wilde dieren en het behoud van onze landbouw.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *