News Business BlackRock Investeert $100 Miljoen in Ethereum: Nieuw Crypto Fonds Gelanceerd
0
Ethereum

Published :

BlackRock Investeert $100 Miljoen in Ethereum: Nieuw Crypto Fonds Gelanceerd

Door Tim Kamp

20 maart 2024, 14:32 - 3 minuten leestijd

Vermogensbeheerder BlackRock heeft groots nieuws onthuld: het lanceert een digitaal activafonds met een indrukwekkende initiële inleg van maar liefst $100 miljoen. Dit nieuwe fonds, genaamd het BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund, wordt ondersteund door Ethereum (ETH) technologie en is onlangs aangekondigd via een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Real-World Assets op de Blockchain

Hoewel er nog weinig details bekend zijn over het fonds, wijst de samenwerking met Securitize erop dat het zich waarschijnlijk zal richten op het omzetten van Real-World Assets (RWA) naar blockchain tokens. Securitize is gespecialiseerd in het digitaliseren van echte activa, zoals vastgoed, door ze om te zetten in digitale tokens. Dit maakt ze gemakkelijker verhandelbaar.

Opvallend is de recente transactie waarbij BlackRock maar liefst $100 miljoen in Circle’s USDC stablecoin heeft verplaatst op het Ethereum-netwerk. Hoewel de details van deze transactie nog ontbreken, wordt aangenomen dat deze miljoenen dienen als startkapitaal voor het nieuwe fonds.

Marktreactie en Toekomstperspectief

De markt reageerde positief op deze institutionele investering. RWA-tokens, zoals Ribbon finance (RBN) en ondo (ONDO), zagen flinke prijsstijgingen. Een enthousiaste crypto-analist noemde de lancering van het tokenized asset-fonds op Ethereum een grote stap richting de bredere adoptie van RWA.

BlackRock heeft eerder dit jaar al een bitcoin spot ETF uitgebracht en een soortgelijk product aangevraagd voor ethereum. CEO Larry Fink benadrukte eerder dat de technologie voor tokenisatie van activa de financiële wereld kan transformeren. Met deze stap zet BlackRock opnieuw een belangrijke stap in de wereld van crypto.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *