News Sci/Tech Epic Games Betreedt Mobiele Appwinkelmarkt voor Android en iOS
0
Android

Published :

Epic Games Betreedt Mobiele Appwinkelmarkt voor Android en iOS

Door Andrei Stiru, Redacteur

Epic Games, de maker van het populaire spel Fortnite, heeft aangekondigd dat het later dit jaar zijn eigen mobiele appwinkel zal lanceren. Deze appstore zal beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android.

Wat kun je verwachten?

Epic Games heeft ambitieuze plannen: niet alleen zullen ze hun eigen games aanbieden, maar ook die van andere ontwikkelaars. Dit betekent dat gebruikers binnenkort toegang hebben tot een breed scala aan apps en games via de Epic Games Store op hun mobiele apparaten.

Lagere commissie dan concurrenten

Wat deze appwinkel nog interessanter maakt, is het verdienmodel. Terwijl Apple en Google een commissie van 30% rekenen aan ontwikkelaars, zal Epic Games slechts 12% in rekening brengen. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor ontwikkelaars die hun apps willen distribueren zonder hoge kosten.

Terugkeer naar iOS

Voor Epic Games is dit een belangrijke stap. Sinds 2020 heeft het bedrijf geen games meer kunnen aanbieden op iOS vanwege een langdurige ruzie met Apple. Nu, dankzij nieuwe regelgeving in de Europese Unie, krijgt Epic Games een nieuwe kans om zijn spellen aan te bieden aan iOS-gebruikers.

Impact op de markt

De komst van de Epic Games Store naar mobiele apparaten zal de concurrentie tussen appwinkels verder aanwakkeren. Ontwikkelaars hebben nu meer keuze en gebruikers kunnen profiteren van een gevarieerder aanbod aan apps en games.

Al met al belooft de lancering van de Epic Games Store voor Android en iOS een spannende ontwikkeling te worden in de wereld van mobiele appwinkels.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *