News Sports FC Barcelona: Opvolging Xavi en Potentiële Toptrainers
0
Xavi Hernández

Published :

FC Barcelona gaat in op opvolging Xavi: 'Hij is op alle niveaus een toptrainer'

Door VoetbalPrimeur - 21 maart 2024

Deco, de sportief directeur van FC Barcelona, heeft zich uitgesproken over de opvolging van de vertrekkende trainer Xavi Hernández. De Portugees bevestigt dat hij Xavi graag had zien blijven.

Xavi's Vertrek

Xavi maakte eerder dit jaar bekend dat hij na dit seizoen Barcelona zal verlaten. Deco betreurt de beslissing van de oefenmeester en had gehoopt dat Xavi zou blijven. "Ik wilde niet dat hij wegging, maar hij nam zelf de beslissing," aldus Deco. "Ik zei tegen Xavi dat zijn tijd nog niet voorbij was. Er zijn nog genoeg uitdagingen om voor te vechten."

Veranderlijkheid in Voetbal

Deco erkent dat het voetbal snel verandert. Na elke wedstrijd wordt hem gevraagd of Xavi blijft of niet. Xavi blijft echter volhouden dat zijn beslissing onomkeerbaar is. Deco prijst Xavi als een ideale coach: altijd positief, nooit klagen en bekend met de moeilijkheden van de club.

Potentiële Opvolgers

Hoewel er nog geen definitieve beslissing is genomen, heeft Deco enkele specifieke namen genoemd. Hij beschouwt Luis Enrique als een goede optie, maar heeft persoonlijk niet met hem gewerkt. Ook Pep Guardiola en Jürgen Klopp worden genoemd, maar zij zijn momenteel niet beschikbaar. Andere potentiële toptrainers zijn Mikel Arteta, Andoni Iraola en Sergio Conceição. De keuze is ruim, maar de zoektocht naar Xavi's opvolger is nog in volle gang.

Lees meer over: Primera División, FC Barcelona

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *