News Sports YuppTV Kekalkan Hak Penstriman IPL di Hampir 100 Wilayah
0
YuppTV

Published :

YuppTV Kekalkan Hak Penstriman IPL di Hampir 100 Wilayah

YuppTV, platform penstriman atas talian untuk kandungan Asia Selatan, telah memperbaharui hak penstriman untuk Indian Premier League (IPL), pertandingan kriket domestik Twenty20 yang bergengsi, di 99 negara.

Perjanjian untuk Edisi 2022

Perjanjian untuk edisi 2022, yang bermula pada hujung minggu (26 Mac) dan berlangsung hingga 29 Mei, merangkumi Eropah benua, Amerika Tengah dan Selatan, Asia Tenggara (kecuali Singapura), Asia Tengah, dan negara-negara tertentu seperti Australia, Sri Lanka, Nepal, Jepun, Bhutan, dan Maldives. Perkhidmatan ini akan menyiarkan kesemua 74 perlawanan IPL musim ini.

Uday Reddy, Pengasas dan Ketua Eksekutif YuppTV, berkata:

“Kriket sentiasa menarik perhatian ramai dan IPL telah mengubah format dan kegembiraan yang berkaitan dengannya. Sejajar dengan objektif membawa kriket kepada ramai, kami gembira menjadi platform penstriman pilihan untuk memperluaskan jangkauan ke 99 negara di seluruh dunia.

“Kami memastikan bahawa teknologi backend kami akan menyokong penstriman tanpa gangguan secara masa nyata bagi sukan yang membawa India ke peta dunia dalam liga antarabangsa.”

Harry Griffith, Ketua Pengambilan dan Sindikasi - Sukan, Disney Star, menambah:

“Kami gembira untuk terus berhubung dengan YuppTV yang terus melayani diaspora India global dengan kandungan bertaraf dunia. Tata IPL 2022 dijangka menjadi edisi terbesar dan paling menarik sejak penubuhannya.”

Penawaran menang untuk hak penyiaran yang sangat diingini untuk kitaran IPL 2023-27 dijangka akan diumumkan menjelang akhir bulan ini, sebelum musim 2022 bermula. Pada bulan Februari, dilaporkan bahawa Amazon, Disney, Sony, dan Reliance sedang berusaha untuk mengamankan hak domestik untuk lima tahun akan datang.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *