News Entertainment Big Bang: Taeyang dan Daesung Bersatu Semula di Pentas
0
Daesung

Published :

Big Bang: Taeyang dan Daesung Bersatu Semula di Pentas

Oleh Carmen Chin, 20 Mac 2024

G-Dragon dilihat di kalangan penonton, manakala Taeyang menyertai Daesung di pentas semasa acara perjumpaan peminat terakhirnya. Kedua-dua rakan seangkatan Big Bang ini menyampaikan beberapa lagu Big Bang serta lagu solo popular Taeyang, 'Eyes, Nose, Lips'.

Reuni Awam Setelah Tahun-Tahun Berpisah

Kehadiran awam Taeyang dan G-Dragon di persembahan Daesung menandakan reuni pertama kumpulan ini dalam beberapa tahun.

Big Bang terakhir kali mengeluarkan muzik sebagai kumpulan penuh pada April 2022 dengan single 'Still Life', yang menampilkan vokal daripada Taeyang, Daesung, G-Dragon, dan T.O.P.

Perjalanan Big Bang

Big Bang, semula beranggotakan lima orang, kehilangan bekas ahli Seungri pada tahun 2019 selepas terlibat dalam skandal Burning Sun. Rapper T.O.P juga meninggalkan kumpulan pada tahun lepas, menjadikan Big Bang hanya tiga orang.

Pada Disember tahun lepas, Daesung mengeluarkan muzik pertamanya sebagai penyanyi solo dalam lebih enam tahun dengan single 'It Flows'. Lagu ini merupakan versi ulang lagu Lee Han-chul yang asalnya dikeluarkan pada tahun 2012. Pelancaran lagu ini juga merupakan pengeluaran muzik pertamanya selepas menandatangani kontrak dengan label baru, R&D Company, pada bulan April setelah kontrak lama dengan agensi YG Entertainment tamat.

Sejak itu, Daesung dan R&D Company telah menubuhkan bahagian yang dikenali sebagai D-LABLE untuk menguruskan aktiviti penyanyi ini.

 • Reactions

  0
  0
  0
  0
  0
  0

  Your email address will not be published. Required fields are marked *